Selecteer een pagina

Over simpelstreamen

SimpelStreamen is een hobbyproject, dat tijdens de coronacrisis is opgezet om meer mensen te kunnen laten genieten van sportwedstrijden. De RIVM-maatregelen van september 2020 maken het voor sportclubs onmogelijk om publiek op de accommodatie te ontvangen. Geen ouders, opa’s, oma’s of andere supporters meer langs de lijn: dat is voor niemand leuk. Daar willen wij graag iets aan doen. 

Wij zijn van mening dat sport een belangrijke entertainmentfunctie heeft, en willen het met dit initiatief makkelijker maken om sport bij de supporter thuis te brengen. Voor slechts een tientje koop je onze handleiding, die je binnen 12 uur in je mail ontvangt. Daarna kan je direct beginnen met het opzetten van een livestream!

Wat heb ik nodig?

Eigenlijk niet veel. Qua hardware is alleen een smartphone vereist. Daarnaast download je de (gratis) software die wordt aangereikt in de handleiding. Ook heb je een YouTube-account nodig. Het maakt niet uit hoeveel abonnees je hebt: ook zonder abonnees kan je aan de slag.

Zijn er nog extra kosten?

Nee! Na het lezen van de handleiding kan je gratis een livestream via YouTube starten via een smartphone. Natuurlijk is het mogelijk om met wat budget de stream nog te wat te upgraden, maar dat is absoluut geen vereiste. Toch upgraden? Enkele opties zijn uitgeschreven in de handleiding!

Is het moeilijk?

Nee, na het lezen van de handleiding kan ook jij een YouTube-livestream opzetten, indien je in het bezit bent van een smartphone met videocamera, internetverbinding en toereikende batterij. De handleiding is voorzien van screenshots. Kom je er echt niet uit? Dan kan je altijd een mailtje sturen.

Livestreams en privacy: Hoe zit het met de AVG?

Voor teams en clubs is het belangrijk om kennis te hebben van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook in relatie tot het livestreamen van wedstrijden zijn er regels en beperkingen. Die zijn duidelijk uitgelegd in een artikel van de Nederlandse Volleybalbond. Zorg dat je weet welke regels er voor jou gelden voordat je begint met streamen, en houd je ook aan deze regels!
Simpel Streamen levert slechts een handleiding om te kunnen livestreamen, en is dan ook niet verantwoordelijk voor overtredingen van welke wet dan ook, door het gebruik van onze handleiding(en). Het is aan de gebruiker om te bepalen of hij/zij binnen de regels opereert. Ook Marxman Advocaten schreef er een artikel over. 

Lars Mouw

Lars Mouw

Simpele streamer

E-mail: info@simpelstreamen.nl

Lars Pieper

Lars Pieper

Simpele streamer

E-mail: info@simpelstreamen.nl